- Graifere forestiere HP+ "Hydraulic Power Plus" Forest PROFI
- Graifere pentru deseuri BG "Bio Grabs" Forest PROFI
- Graifere pentru bustean SP "Special Performance" Forest PROFI
- Graifere pentru lemn NG "New Generation" Forest PROFI
- Graifere forestiere Forest PROFI
- Rotatoare hidraulice cu flansa Forest PROFI
- Rotatoare hidraulice cu ax Forest PROFI
- Crestem impreuna
- Forest PROFI Partenerul tau forestier
- Rotatoare hidraulice Forest PROFI
- Rotatoare hidraulice Forest PROFI reparatii si intretinere
Rotatoare hidraulice Forest PROFI reparatii si intretinere
Rotatoarele hidraulice oferite de Forest PROFI sunt facute sa reziste pe termen lung la utilajele dumneavoastra. In cele ce urmeaza ne-am propus sa dezbatem metoda corecta de intretinere si reparatii pentru cele mai utilizate modele. Pentru a asigura o functionare corecta, este important sa efectuati intretinerea periodica a acestora, conform instructiunilor de instalare si utilizare furnizate de ForestPROFI impreuna cu produsul.
1. In cazul in care rotatorul dumneavoastra hidraulic nu functioneza corect, va rugam urmati cu atentie instructiunile din articolul care urmeaza.
Nota! Imaginile sunt cu titlu de exemplu. Structura rotatorului difera de la un model la altul.
Pentru a asigura o buna functionare a produsului utilizati doar piese originale. In cazul in care aveti nelamuriri sau daca produsul nu functioneaza corect dupa efectuarea service-ului, va rugam sa contactati departamentul nostru tehnic. Toate detaliile de contact, piesele de intretinere si reparatii le puteti gasi la adresa: www.forestprofi.com
2. Intotdeauna, inainte de efectuarea service-ului, produsul trebuie testat in vederea diagnosticarii.
- Curatati rotatorul hidraulic si indepartati toate protectiile furtunurilor si racordurilor.
- Verificati garniturile.
Nota! Nu porniti rotatorul hidraulic in timpul diagnosticarii.
- Verificati canalul GO (graifar deschis). Conectati presiunea de maximum 250 bari la canalul GO situat in partea superioara. Obturati toate celelalte canale GO. Presiunea trebuie sa fie stabila si sa nu existe scurgeri.
- Verificati canalul GC (graifar inchis). Urmati instructiunile canalului GO.
- Verificati canalul R. Conectati presiunea de maximum 250 bari la canalul rotativ situat in partea superioara. Conectati apoi toate celelalte canale. Presiunea trebuie sa fie stabila si sa nu existe scurgeri.
- Verificati rulmentii
- Verificati rulmentul principal la capacitatea de incarcare corespunzatoare. Porniti rotatorul hidraulic din arbore cu mana (sfat: folositi o tija de aproximativ 0,5-1 m). Rotatia trebuie sa fie fina cu sau fara presiunea maxima de 250 bari in canalul GO (graifar deschis). Verificati rulmentul din partea superioara la sarcina negativa. Pentru acest test aveti nevoie de un instrument special. Va rugam contactati departamentul nostru tehnic. Nota! Toate celelalte canale GO trebuie sa fie conectate in timpul diagnosticarii.
3. Dezmembrarea rotatorului hidraulic.
Nota! Imaginile de mai jos sunt cu titlu de exemplu si pot fi diferite de produsul dumneavoastra!
Rasturnati rotatorul cu susul in jos pe bancul de probe. In cazul rotatoarelor cu flansa preinstalata, eliminati boltul de blocare, desfiletati suruburile si introduceti o pana in canalul ramas liber. Indepartati flansa.
Piliti si slefuiti maginile ascutite ale arborelui. Desfiletati toate suruburile. Scoateti cu grija carcasa inferioara de pe arbore.
Scoateti rulmentul principal (sfat: utilizati o sursa de aer comprimat). Rotiti si ridicati arborele de pe carcasa superioara. Nota! Aveti grija ca statorul sa fie indepartat odata cu arborele.
Scoateti cu grija statorul si aripile.
Indepartati pivotii de blocare, garniturile si curatati toate piesele folosind doar materiale speciale. Verificati daca exista piese deteriorate si inlocuiti-le. Curatati si slefuiti cu grija toate zgarieturile (folositi hartie abraziza cu granulatie de 400).
4. Reasamblare
Puneti la loc toate garniturile. Incalziti inelele colectoare la +40ºC, cu ajutorul unui ventilator cu aer cald, inainte de a le monta. Folositi instrumente speciale pentru a monta garniturile. Nota! Ungeti intotdeauna suprafetele inainte de montare.
Montati pivotii de blocare si arborele pe carcasa superioara. Montati apoi aripile si arcurile pe arbore.
Folositi un colier sau o banda pentru a strange aripile in canal. Presati statorul in locul lui.
Introduceti pe arbore carcasa inferioara care sigileaza rotatorul (nu uitati sa montati inainte rulmentul si garniturile). Ungeti arborele cu un lubrifiant pentru montaj, inainte de instalarea acestuia. Nota! Verificati pozitia corecta de montare a carcasei inferioare.
Infiletati suruburile la cuplurile de strangere mentionate. Nota! Testati rotatorul hidraulic asa cum este descris la paragraful 2, inainte de a-l utiliza.
Montati furtunurile hidralice corect si fixatile bine la conductele principale ale utilajului dumneavoastra.
Nota!Testati rotatorul hidraulic asa cum este descris la paragraful 2, inainte de utilizarea sa in sarcina.
Echipa noastra va ureaza cat mai putine evenimente si SPOR LA TREABA !